Vacature trainer Startersloket Raalte

Het startersloket Raalte heeft als doel om (pre)startende ondernemers een vliegende start te geven door alle benodigde informatie over ondernemen in de gemeente Raalte duidelijk en overzichtelijk aan te bieden en startende ondernemers in contact te brengen met het ondernemersnetwerk in Raalte.

Wat ga je doen als trainer?

De werkzaamheden van de trainer bestaan uit het begeleiden van de startersbijeenkomsten:

Elke starter kan 2 startersbijeenkomsten bijwonen in een groep van 4-6 ondernemers. Jij als trainer begeleidt deze bijeenkomsten waarbij je zorgt draag voor een open en veilige sfeer. In het draaiboek voor de bijeenkomst is het volgende opgenomen:

  • informatie over ondernemen in de gemeente
  • een workshop business model canvas
  • ophalen en inspelen op de vraag/behoefte van starters.

Het draaiboek is een dynamische aanpak waarin bovenstaande basiselementen zijn opgenomen die ervoor zorgt dat de inhoud van de bijeenkomst aansluit bij de behoeften van de starters en ze verder helpen als startende ondernemer in de gemeente

Het loket werkt onafhankelijk en transparant is en zo stellen wij ons ook op in de bijeenkomsten.

Verder bestaan de werkzaamheden uit:

  • follow up en bevestigen afspraken en vragen van de starter
  • het onderhouden van contact en het verstrekken van updates aan projectleider. (Voortgang en monitoring resultaten)
  • et bijwonen van het overleg met de projectgroep (1 x per kwartaal)

De trainer maakt onderdeel uit van het projectteam en legt verantwoording af aan de projectleider van het startersloket.

Tijdsbesteding

Er is een bestaand draaiboek en je wordt uiteraard ingewerkt door de huidige trainer. De startersbijeenkomsten worden in overleg met de trainer in gepland.

Gemiddeld 2 – 4 uur per week.

Vergoeding

Het trainen van startende ondernemers is deels maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat is de reden dat we een tarief van € 50,- excl. BTW per uur. Facturering vindt 1 x per kwartaal achteraf plaats.

Ben je al ruim 1 jaar ondernemer in de gemeente Raalte en lijkt het je leuk om startende ondernemers wegwijs te maken? Meld je dan nu aan via hallo@startersloketraalte.nl. Voor meer informatie zie onze website www.startersloketraalte.nl

Beschrijving startersloket

Het doel van het startersloket is startende ondernemers die zich inschrijven in de gemeente Raalte een vliegende start te geven. Dat doen we door een aanspreekpunt te zijn voor vragen, ondersteuning en netwerkmogelijkheden. Dit kan middels een telefonisch of persoonlijk gesprek. Maar ook via mailberichten of WhatsApp gaan.

De volgende stap is om de starters in contact te brengen met andere ondernemers in de gemeente Raalte en netwerkmogelijkheden te bieden. De locatie voor het gesprek vindt bij voorkeur plaats op het gemeentehuis, maar kan ook op locatie van de starters afhankelijk van de wens van de starter.

Het startersloket biedt een eerstelijns- en tweedelijns dienstverlening aan (pre)startende ondernemers namens de gemeente Raalte.

Eerstelijns via telefonische gesprekken. De starters wordt daarnaast op allerlei manieren geattendeerd contact op te nemen met het startersloket, veelal bij inschrijving bij de KvK.

De tweedelijns vindt plaats via een 1-op-1 kennismakingsgesprek en/of twee startersbijeenkomsten in een groepje van 4-6 personen, waarin het Business model Canvas wordt behandeld en de hulpvragen goed in beeld komen en worden verzameld.

Starterspakket

Het starterspakket is het laatste onderdeel van het startersloket dat door de gemeente in samenwerking met ZP Raalte wordt ontwikkeld. Het starterspakket is een welkomstinformatiepakket die de gemeente Raalte uitreikt aan alle Raalter ondernemers die zich inschrijven bij de KvK.

Projectteam Startersloket

Je maakt deel uit van een gezellig team met enthousiaste ondernemers die starters een warm welkom geven namens de gemeente Raalte. Het projectteam voor het startersloket werkt onder leiding van de projectleider starterloket en bestaat uit:

  • 2 medewerkers startersloket
  • 2 trainers
Scroll naar boven